El Xadic del Mar

WAAR U VAN HOUDT : Wijnbar / Eetgelegenheid, Tapas,  koude gerechten
PRIJS :  Van 16 tot 35 €
OPENINGSTIJDEN : Van april tot oktober, elke dag van 12.00 tot 14.00 uur en van 19.30 tot 22.00 uur. Van oktober tot eind februari, alleen tijdens de lunch van woensdag tot zondag. Gesloten in maart.
ADRES : 11, av. du Puig-del-Mas – Banyuls-sur-Mer (66650)
TEL : +33 4 68 88 89 20

Wat is een Xadic?

Dit is het onafscheidbare gereedschap van de wijnboer van de Côte Vermeille. Een schoffel waarmee op de bebouwde terrassen het onkruid wordt gewied.

Eigen baas in zijn eenkamerkeuken, waar alles in het teken staat van de goddelijke druif (grote tafel uit de wijnboerderij, wijnvaten als barretjes en een muur van wijnflessen) is Manu, een soort VVV-kantoor voor de lokale wijnen. Deze levensgenieter en liefhebber van lekker eten is ook een heuse kenner van lokale wijnmakers (hij kent alle producenten die op zijn kaart staan) en zal je heel leuke associaties aanbieden.

Duchêne, Castex, Tribouley, Jordi Perez, Laurence “Yoyo” Manya Krief … Alle lokale wijnen die worden aangeboden gaan goed samen met een gevarieerde tapas schotel: pata negra bellota ham; courgette gevuld met scholvis met Madras-curry; carpaccio van rundvlees en sardines gemarineerd in olijfolie en ras el-hanout, Siciliaanse tomaat, Pantelleria-kappertjes; parol carn, gegrild met ansjovisfilets en met een aardappelsalade; met afsluiting van een rum baba en chili perziksalade.

Alles is zo origineel, lekker, een beetje ongebruikelijk en heel vernieuwend. Elk bezoek aan Xadic del Mar is een verrassing, aangezien Manu regelmatig zijn kaart verandert. Aangezien de kapitein van het schip alleen in de keuken of achter de bar staat, moet u niet vergeten om ruim vooraf te reserveren omdat het er altijd druk is.