les-criques-de-porteil-notre-region-decouverte-LAC-DE-LA-RAHO

Het meer van la Raho

De groene long aan de rand van Perpignan De meren van La Raho liggen in de gemeenten Villeneuve-de-la-Raho, Bages, Montescot en Pollestres. Zij zijn in de jaren ’70 aangelegd en worden nu beheerd volgens de principes van duurzame ontwikkeling.

les-criques-de-porteil-notre-region-decouverte-PALAIS-DES-ROIS-DE-MAJORQUE

Paleis des rois de Majorque

  Een middeleeuws paleis in een vestingstad Dit middeleeuwse paleis, gelegen in het hart van Perpignan, was bijna een eeuw lang het centrum van het kortstondige rijk van Mallorca

les-criques-de-porteil-notre-region-decouverte-CHATEAU-ROYAL-COLLIOURE

Château royal de Collioure

De zomerresidentie van de Catalaanse koningen Gebouwd aan het begin van de middeleeuwen om het dorp Collioure en de haven te beschermen, werd het kasteel eerst bewoond door diverse leenheren voordat de Catalaanse koningen hier tussenstops maakten tijdens hun overzeese reizen.

les-criques-de-porteil-notre-region-decouverte-CERET

Céret

Tijd voor kersen en moderne kunst Céret is gelegen in de schaduw van honderd jaar oude platanenbomen. Een klein stadje waar moderniteit en traditie nauw met elkaar verbonden zijn. Alles is hier mediterraan: eeuwenoude cultuur en een beschaving die gevoed en gevormd is door zon, licht en kleuren

les-criques-de-porteil-notre-region-decouverte-LAC-DES-BOUILLOUSES

Het meer van Bouillouses

Vissen en wandelen in de de hoge bergen Geniet van de uitzonderlijke hoge berglandschappen in het beschermde natuurgebied rondom het meer van Bouillouses, aan de voet van het Carlit-massief.

les-criques-de-porteil-notre-region-decouverte-PAULILLES

De baai van Paulilles

De baai van Paulilles, een juweel aan de Catalaanse kust Gelegen in de gemeente van Port-Vendres in de buurt van Banyuls-sur-Mer, omringd door de beroemde Banyuls-Collioure wijngaarden, is de baai van Paulilles één van de mooiste baaien van de Catalaanse kust.

Cerbere

Cerbère Banyuls

De onderwater wereld Het Marine Natuurreservaat, gelegen in het hart van ‘Vermeille’ kust, is een uitzonderlijke plaats waar de onderwaterwereld het bergachtige terrein van de kust weerspiegelt. Het reservaat strekt zich over 6,5 km tussen Banyuls-sur-Mer en Cerbère uit.