GastronomieOnze Regio

WAAR U VAN HOUDT : Vis en zeevruchten
PRIJS : Minder dan 15 €.
OPENINGSTIJDEN : Het hele jaar geopend. Elke dag van 9 tot 19 uur
ADRES: 3, route Nationale – Collioure (66190)
TEL : +33 4 68 95 95 25

Collioure staat sinds de middeleeuwen bekend om zijn specialiteit van ansjovis. Sinds 1903, geeft het huis Desclaux van vader op zoon het vakmanschap door. De ansjovissen worden handmatig gezouten en gereinigd en in een ringvorm in vaten gedaan om onvergelijkbare aroma en smaak te verkrijgen.

In de mooie winkel vindt u allerlei soorten ingeblikte ansjovis, maar vooral de semi-verse ansjovis met diverse kruiden is een aanrader: de traditionele met knoflook, of die met peterselie, rode paprika, kappertjes of en met sjalotten …

Het productieatelier kan niet worden bezocht, maar de oude productieplaats is bewaard gebleven en aangrenzend aan de winkel. Hier geeft iemand demonstraties van het ambachtelijke werk. En dan komt het moment om te proeven: probeer alle gerechten zonder aarzeling uit, ze zijn gewoon heerlijk! Het huis Desclaux heeft ook net een nieuwe delicatessenwinkel geopend in het centrum van Collioure, waar u natuurlijk ansjovis, maar ook lokale wijnen en andere lekkernijen voor de smaakpapillen kunt verkrijgen.

Ongekend heerlijke smaken om van te genieten op een van de meest charmante plekken ter wereld.